Bezoek Gent, het culturele hart van België!

Frühstück - BezienswaardighedenGent is één van de leukste steden om te bezoeken in België. Gent is een sfeervolle stad waar de vroegere rijkdom nog steeds duidelijke zichtbaar is in de binnenstad.

Bezoekers

Bezoekers komen vooral af op de vele cultuurhistorische gebouwen, musea en het sfeervol uitgangsleven. Topevenement zijn natuurlijk de Gentse Feesten, een traditioneel volksfeest dat sinds de 19de eeuw en tot op heden in stand wordt gehouden. Dit feest duurt maar liefst 10 dagen.

Enkele bezienswaardigheden

Sint Baafskerk

Deze historische kerk is echt een bezoekje waard. Deze kerk stamt uit de 14de eeuw. Aan de toren hangen maar liefst 7 klokken. Wanneer u de kerk betreedt merkt u onmiddellijk de historische kunstwerken op. Meer verklap ik u liever niet. Kortom het is een bezichtiging waard.

Musea

Het is handig om een 3-daagse museapas aan te schaffen want in Gent zijn er talrijke prachtige musea te bezoeken. Niet onbelangrijk te vertellen is dat de museapas ook geldig is op tram en bus binnen de Gentse stadszone. Informeer u hierover tijdens uw verblijf in Erasmus Hotel.

Markten

Verschillende soorten markten biedt onze stad Gent. Zo is er de Vrijdagmarkt, deze vindt plaats op één van de oudste pleinen van de stad en dit op elke vrijdag. Te weten is dat vroeger op dit plein terechtstellingen werden uitgevoerd, de laatste onthoofding op dit plein vond plaats in het jaar 1822 met het mes van de guillotine. Voor informatie over andere markten kan u ook bij ons terecht.

Hoe, wat en waar?

Wij helpen u graag op weg om het uiterste uit uw verblijf in de stad Gent te halen. Alle informatie over bezienswaardigheden kan u dan ook tijdens uw verblijf in ons hotel aan de incheckbalie vragen. Wij geven u de juiste informatie en een woordje uitleg over tal van bezienswaardigheden.
Uw verblijf moet onvergetelijk worden en daar zorgen wij graag mee voor!

Back to Top